23948sdkhjf

Inden nedrivning: Nu får dele af det gamle Aarhus-stadion nyt liv

Flere tusinde sæder samt beton-trapper tages ned til genbrug fra det gamle stadion i Aarhus, der er på vej til at blive erstattet af et nyt

Skurbyen er sat op, og maskinerne står klar til at tage første bid af hovedtribunen på De hviie’s hjemmebane i Aarhus.

Det gamle stadion skal rives ned, så et nyt stadion tegnet af Zaha Hadid Architects fra London kan skyde op for enden af Stadion Allé. 

Men før nedbrydningen for alvor går i gang, har Aarhus Kommune og AGF reserveret 2.500 sæder, som efter planen skal genbruges på andre af byens idrætsanlæg.

Også trappetrin og L-elementer i beton fra tribunerne får nye funktioner i området omkring det nye stadion. Her skyder en opdateret idrætsby med blandt andet nyt atletikstadion og ny aktivitetsplads op over de næste par år.

- Vores udgangspunkt er et ønske om at genbruge eller genanvende så meget som muligt af det, vi tager ned, siger Hardy Pedersen, der er projektdirektør for Kongelunden, i en pressemeddelelse. 

Selvom hovedtribunen nu er på vej til at forsvinde, skal AGF stadig spille sine Superligakampe på stadion i hele 2024. Først derefter bliver resten af det eksisterende stadion taget ned. 

Det er A. Enggaard, der som hovedentreprenør har ansvaret for stadionprojektet. I spil til opgaven var også MT Højgaard, NCC Danmark, Nordstern og Aarsleff. 

Som Licitationen tidligere har omtalt, er det planen, at der kan fløjtes til kamp på det nye stadion midt i 2026 med plads til 22.000 siddende tilskuere og op til 24.000 tilskuere i alt.

Den samlede økonomiske ramme for stadionprojektet er på 650 mio. kr.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062