23948sdkhjf

Centrale funktioner hos Danfoss skal "slankes og omlægges"

Flere funktioner skal lægges ud til Danfoss' tre store divisioner

Den kraftigt faldende omsætning hos Danfoss får den store koncern til at varsle fyringer og omlægning af centrale funktioner. 

Der skal gennemføres en større intern omlægning, og centrale koncernfunktioner skal slankes. Det skriver Børsen.

- Vi har meldt ud og sat gang i en ændring af vores organisatoriske setup og måden, vi driver forretning på. Det er nødvendigt for at inddrage organisationen. Selvfølgelig har vi en idé om, hvilke funktioner der berøres, men det vil være useriøst allerede nu at sætte tal på, hvor mange kolleger der berøres, siger adm. direktør Kim Fausing til avisen.

Danfoss omsætning fra 5,5 mia. Euro i 2023 til 5,0 mia Euro i 1. halvår 2024. En nedgang på 9 procent. Og ledelsen ser ikke nogen tegn på fremgang i 2. halvår.

Funktioner ud til divisioner

Danfoss vil lægge flere funktioner ud til de tre divisioner, som koncernen består af. Dermed venter Kim Fausing, at ansvaret kommer ud tættere på kunderne.

Selv om dette halvår ser trist ud, så kommer omlægningerne også på baggrund af  flere års solid vækst. Den vækst har også gjort, at de tre divisioner hver for sig har en kritisk masse, så de kan bære flere funktioner selv.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082