23948sdkhjf

Kød og kærlighed: En lille solstrålehistorie

Slagter Norlyk i Grindsted er en virksomhed i forandring. Butikken er lukket ned, mens fødevareproduktionen til engrossalg bare vokser og vokser. Og slagtermesteren har fundet sin kærlighed

Slagter Norlyk er en god historie. Navnet lyder som en butiksslagter, og det er også sådan, den blev etableret tilbage i 1959 af Mona og Jørgen Norlyk.

Lars Møller, der er uddannet butiksslagter, overtog forretningen i 1997 og flyttede den fra Sdr. Omme til Grindsted. Han husker, at omsætningen dengang lå på 2,8 millioner kroner, skabt af tre ansatte. En del af omsætningen kom fra en dagligvarebutik, og netop dette salg sørgede ifølge Lars Møller for, at der var sorte tal på bundlinjen.

Den nye indehaver var ikke vildt begejstret for at stå i butik og ville hellere arbejde med produktion til dagligvarekæderne, som gennem årene har købt mere og mere i slagterforretningen.

Tre år, så var de gift

I 2003 byggede han en ny butik med produktionslokaler, og salget til dagligvarekæderne fortsatte fremgangen. Dengang var der god plads i produktionen.

I 2012 havde slagtermesteren brug for en konsulent, som kunne hjælpe med administration og økonomi, og det var sådan, bankuddannede Ulla Holst kom ind i billedet. Tre år senere blev de gift. Forinden havde hun købt halvdelen af virksomheden. I dag står Ulla Holst Møller for salget og meget mere.

I foråret 2020 blev der trukket en streg i sandet. Da coronakrisen væltede landet, lukkede ægteparret butikken, der aldrig blev særligt lønsom. Siden har Slagter Norlyk været en engrosbaseret fødevarevirksomhed, som stort set er kørt videre med det samme udvalg, som lå i butikkens køledisk - nu blot i en større skala.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.324