Fødevarebranchen er hårdt ramt af stigende råvarepriser
Mangel på arbejdskraft, mangel på visse råvarer og stigende råvarepriser presser den danske fødevarebranche - og nu viser en ny konjunkturmåling fra Landbrug & Fødevarer, L&F, at sidstnævnte udgør den i særklasse største begrænsning for produktionen i fødevareindustrien.
Det skriver Finans, som peger på, at andelen af fødevarevirksomheder, der oplever stigende råvarepriser som en produktionsbegrænsning, i år er tredoblet til nu 55 procent.
Ifølge målingen er der også sket en voldsom stigning i antallet af virksomheder, der oplever problemer med overhovedet at få fat i tilstrækkelige mængder af råvarer.
- Det kan skyldes de svigt, der har været i forsyningskæderne de seneste kvartaler. Mange varer er blevet forsinket som følge af blandt andet mangel på containere, spærringen af Suezkanalen med mere, påpeger Martin Kristian Brauer, cheføkonom i L&F, ifølge Finans.
Dertil kommer, at manglen på arbejdskraft nu begrænser produktionen hos næsten en tredjedel af fødevarevirksomhederne, fremgår det af målingen.