Bar- og natklubkæde gjorde nedlukninger til en god forretning
Efter et år med corona hvor barerne måtte holde lukket - eller holde åbent med restriktioner på åbningstider og kapacitet - i lange perioder, og natklubberne først for nyligt fik lov at åbne igen, skulle man mene, at det har sat dybe spor i økonomien.
Men ikke for Rekom, der driver 189 barer og diskoteker i Danmark, Norge, Finland og England.
De bevæger sig mod en årlig omsætning på 1 milliard kroner, og under corona brugte de tiden på at overtage 47 barer i England og 11 i Norge.
En af forklaringerne på, at de trods corona-krise oplevede fremgang var ifølge driftsdirektør Jonathan Grumme, at man simpelthen forbød ordet "krise".
- Jeg kan huske, at vi på de første møder talte om at ride stormen af hen over nogle uger, måske måneder. Der var ingen af os, der havde drømt om, at det ville vare i 18 måneder. Vi tog imod de hjælpepakker, vi kunne, og vi hjemsendte alle vores medarbejdere for at undgå fyringer, men det blev utroligt meget dyrere, end vi havde regnet med, siger Jonathan Grumme.
Dertil skød selskabet bag Rekom, Catacap, 140 mio. kr. ind i Rekom, ligesom at de kunne låne 85 mio. kr. banken. Det betød, at de kunne investere frem for at læne sig tilbage.
- Mange af vores medarbejdere har været med os i mange år og har investeret tid i os. Det virkede helt uoverskueligt, men også helt forkert at sige, at nu sparer vi nogle penge ved at opsige hele banden. Så i stedet for at spare, så ville vi investere i vores folk og satte en lang række initiativer i gang, fortæller Jonathan Grumme til Avisen Danmark og uddyber, at det medførte, at de havde beholdt 90 procent af deres ansatte, da nattelivet igen kunne åbne op.
Artiklen er en del af temaet Samfund.