23948sdkhjf

Ny direktør indvarsler flere store projekter på tegnestue

Hos tegnestuen Kustomhouse i København og Roskilde har den hidtidige ejerleder Simon Lorentzo Jensen givet direktørdepechen videre. Ny mand på posten er 52-årige Søren Würtz, der kommer med erfaring fra landets største køkkenproducenter, og nu ser frem til at sætte sin erfaring i spil hos en væsentligt mindre aktør.

Kustomhouse

Tegnestuen Kustomhouse designer snedkerkøkkener, garderobe- og badrumsmøbler, og har afdelinger i København, Roskilde og Aarhus.

Produktionen foregår primært på nordjyske Trend Snedkeri, der også fremstiller køkkener for blandt andre Boform.

Afdelingerne i København og Roskilde ejes af Simon Lorentzo Jensen og Carsten Friis. Sidstnævnte ejer desuden 50 pct. af Boform.

Også i bestyrelsen er der tætte bånd til Boform. Her sidder David Packness Meyer på formandsposten i begge bestyrelser, mens Boform-direktør Ulrik Bødker Johannsen og Carsten Friis udfylder de resterende pladser.

 – Hvis man tager iværksætteri på en skala fra et til ti, hvor et er lige begyndt, og ti er veletableret, så ligger vi nok på en treer, fortæller Søren Wurtz om sin nye arbejdsplads, der beskæftiger ni ansatte.

Manden i maskinhuset

Det er et par år siden, virksomheden gik konkurs og efterfølgende blev genrejst af en ny ejerkreds, og ifølge Søren Würtz er det et glimrende tidspunkt at invitere en profil som hans indenfor.

 – Når man er i en iværksætterproces, er der nogle ting i arbejdsstrukturen, som man med fordel kan gå ind og arbejde på – man har så at sige asfalteret, mens man kørte, og har måske ikke altid lige fået taget stilling til standarder og strukturer, så her skal jeg ind og kigge på, hvordan vi kan komme til at ”work smarter not harder”, uddyber han.

Han understreger, at hans tiltræden ingenlunde indvarsler en revolution i Amaliegade, hvor han kun har rosende ord tilovers for det resterende hold og indsatsen hidtil.

 – Men vi kan sagtens blive smartere i vores processer, og vi har allerede fået plukket nogle lavthængende frugter. Her skal jeg være manden i maskinhuset, der sætter gang i maskinerne og måske skruer lidt på nogle ventiler, men det skal alt sammen ske i respekt for den iværksætterkultur, som er her, og som også er vigtig for mig at fastholde, lyder det.

De seneste år har Kustomhouse særligt haft fokus på highend-segmentet, og blandt kunderne er såvel københavnske boligadministrationer, der står for nogle af indre bys fredede palæbygninger, som nogle af landets store typehusfirmaer.

 – De kører jo meget standard, men de har også kunder, der gerne vil have noget mere eksklusivt eller specielt, og vi er rigtig gode til det skræddersyede, fortæller Søren Würtz.

Store projekter

Det betyder imidlertid ikke, at Kustomhouse ikke har mod på større opgaver. Faktisk er det et område, Søren Würtz og resten af holdet i øjeblikket er i fuld gang med at tage hul på, og over de næste to år skal virksomheden således levere ikke mindre end 233 køkkener til NCC’s eksklusive nybyggeri Kronløbsøen.

 – Det er et rigtig fint projekt, og vi glæder os til at prøve os selv af sammen med en af de store spillere i byggebranchen, fortæller den nye direktør, der peger på, at et sådant projekt vil være med til at løfte toplinjen betragteligt.

 – Det ligger med en omsætning, der svarer til en tredjedel af vores samlede årsbudget, så det ser jo rigtig fornuftigt ud, men spørgsmålet er selvfølgelig, om vi også kan lave bundlinje på det, lyder det fra Søren Würtz.

Med en fortid hos HTH og Svane Køkkenet har han årelang erfaring med netop de store projekter, og er således også helt på det rene med, at dækningsbidraget som regel kommer lidt under pres.

 – Derfor kommer vi også til at evaluere hårdt på det her projekt, men hvis det bliver en succes, er vi helt klar til at byde ind på flere, fastslår han og afslører, at Kustomhouse lige nu er i dialog med en udvikler om et projekt på hele 2400 boliger.

De private kunder, typehusfirmaerne og de københavnske ejendomsadministrationer skal dog ikke frygte for at blive nedprioriteret hos tegnestuen, understreger Søren Würtz.

 – Den primære kerneforretning vil fortsat være boligadministratorerne, typehusfirmaer og hr og fru Jensen, der gerne vil have et eksklusivt køkken. Det er vores rugbrød, og så får de her projekter lov at være flødeskummet, for vi skal selvfølgelig først og fremmest tjene penge, lyder det.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11