SOSU-skole udgiver portrætbog i anledning af 30-årsjubilæum
Social- og sundhedsuddannelserne kan i år fejre 30-års jubilæum.
Det bliver på Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens markeret med en særlig hyldest til de mange faglærte. Skolen har i anledning af jubilæumsåret valgt at udgive et magasin med 30 portrætter af social- og sundhedsuddannede med titlen ”et fag – mange ansigter”.
- Gennem magasinet vil vi gerne vise de mange facetter ved at arbejde i velfærdssamfundet med udgangspunkt i en social- og sundhedsuddannelse. Vi vil også gerne hylde de mange social- og sundhedsuddannede, som bidrager til velfærdsstaten Danmark ved at sørge for, at såvel unge som ældre, og svage, får en bedre livskvalitet, siger Anne Mette Vind, direktør for social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens, i en pressemeddelelse.
Det er om hjemmehjælperen, der har været i faget i over 30 år, assistenten på plejehjemmet, der har fået ansvaret for velfærdsteknologien, den unge EUX VELFÆRD medarbejder, der bruger uddannelsen som springbræt til at blive læge. Der er også om ingeniøren i sundhedsteknologi, der startede ud som hjælper.
Her kan du høre, hvad Social- og Ældreminister Astrid Krag siger til magasinet:
Et fag med mange ansigter
Gennem de sidste 30 år er faglærte social- og sundhedshjælpere, samt social- og sundhedsassistenter, vokset til en faggruppe på ca. 67.000 velfærdsmedarbejdere, der hver dag hjælper mere end 800.000 borgere i alle aldre, der har brug for deres omsorg og ekspertise.
Denne store faggruppe af velfærdsmedarbejdere er nu tydelig i velfærdsstaten Danmark. Men det er en stadig udfordring at få nok dygtige medarbejdere til at vælge Social- og sundhedsuddannelserne. Det håber Anne Mette Vind at kunne ændre ved at dele magasinet bredt.
- De 30 historier i magasinet er kun et lille billede på de tusindvis af dygtige faglærte medarbejdere. Vi håber, at vi gennem historierne kan synliggøre de mange muligheder faget giver og værdien for de mennesker og pårørende, der hver dag får glæde af de faglærtes ekspertise. Vi håber også at endnu flere vil få øjnene op for hvor god en uddannelse det er. Måske kan magasinet også bruges ind i brobygning, UU-vejledning og på jobcentrene, siger Anne Mette Vind.
Magasinet er lavet i samarbejde med skolens samarbejdspartnere i praksis, og lokale FOA-afdelinger i skolens geografier. Det deles ud til elever, medarbejdere, kommuner og øvrige samarbejdspartnere, og kan købes via skolen.
Den 3. november fra 13-15 er der lagkage og boller til de over 600 elever og samarbejdspartnere, der samles på Social- og sundhedsskolens afdeling i Horsens, Fredericia, Vejle og Kolding i anledning af jubilæet.
Artiklen er en del af temaet Kultur.