23948sdkhjf

Sig skål til din vintermåtte: Den er lavet af plastflasker

Der er stigende grad fokus på bæredygtighed, genbrug og genanvendelse i byggeriet. Og nu har en af de store hjemlige producenter af vintermåtter, Combitherm i Them, med en millioninvestering i en nyt produktionsanlæg, taget endnu et skridt i den ”grønne” retning.

Morten Spangtoft Hansen, som er Key Account Manager hos Comibitherm, forklarer i en pressemeddelelse, at der altid har været et element af bæredygtighed i firmaets vintermåtter, men det er med investeringen i den nye produktionslinje blevet endnu tydeligere. Således fremstiller man i dag vintermåtter med en høj grad af genanvendelse i den isolering, der indgår i produktet. Således består 78 pct. af isoleringsmaterialet af fibre fra granulerede plastflasker, som indgår i den Polywool, som danner det isolerende lag i vintermåtten.

- Der ligger også en betydeligt kraftigere folie ligger udenom den nye vintermåtte. Folien punktsvejses sammen med isoleringen. En stærk og holdbar løsning, som også rummer 25 pct. genanvendelse i den anvendte folie.

- Man kan sige, at vi lever meget godt op til vort navn Combitherm, for vi kombinerer vores viden og erfaring på thermo-området med den nyeste udvikling og teknologi, og det er jo netop hvad byggeriet har brug for, på grund af de stigende krav til dokumentation, siger Morten Spangtoft Hansen, der tilføjer at firmaet selvfølgelig har udarbejdet EPD’er (miljøvaredeklaration, Environmental Product Declaration, red) på sine produkter.

 Skjulte ventilationshuller

Ifølge Morten Spangtoft Jansen betyder holdbarheden og slidstyrken i de nye vintermåtter, at de kan anvendes langt flere gange end det hidtil har været tilfældet. Også selvom de bliver udsat for en hårdhændet behandling:

- Vi har satset hårdt på, at vintermåtterne skal have en solid og stærk kvalitet, som gør, at de kan bruges igen og igen. Men når det er sagt, så har alle typer af vintermåtter en levetid, men her er den bare betydeligt længere, siger han.

En anden lille detalje er bittesmå ventilationshuller i hjørnerne, som er skjulte, så vand ikke kan trænge ind, men luften kan alligevel slippe ud. Luften i vintermåtten er med til at isolere. Men under transport skal luften kunne komme ud, hvilket reducerer transportomkostningerne, da de så fylder mindre.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063