Lolland vil uddanne 1000 frivillige borgere til demensvenner
Lolland Kommune sætter i et nyt samarbejde med Alzheimerforeningen fokus på demens. Målet er, at Lolland skal være en demensvenlig kommune, skriver kommunen i en pressemeddelelse.
Derfor vil kommunen og foreningen forbedre både borgeres, virksomheders og foreningers kendskab til demens og hvordan man skaber en tryg hverdag for dem, som lider af sygdommen. Konkret vil kommunen uddanne 1000 frivillige borgere til demensvenner.
- I Lolland Kommune vil vi gerne medvirke til, at Lolland bliver et godt og trygt sted at bo, hvis man rammes af en demenssygdom eller på anden måde får demens ind på livet. Vi arbejder derfor aktivt på at udbrede kendskabet til demens til alle i kommunen. Det gør vi ud fra en betragtning om, at jo flere, der kender til de symptomer og udfordringer, der følger med at have en demenssygdom, jo flere er der, som vil kunne give en hjælpende hånd, når de møder nogen, som har brug for det. Jeg håber derfor, at mange på Lolland har lyst til at bakke op om sagen og blive Demensven, fortæller formand for Ældre-, Omsorgs- og Sundhedsudvalget Marie-Louise Brehm Nielsen (Din Stemme).
Lolland Kommune og Alzheimerforeningen vil klæde frivillige på til at være demensven-instruktører, så de kan formidle basisviden til andre borgere og dermed skabe flere demensvenner. Butikker, foreninger og virksomheder kan også blive demensvenlige, hvis deres medarbejdere bliver demensvenner.
- Viden er nøglen til at fjerne mange af de fejlopfattelser og myter, der findes omkring en af vor tids største og mest dødelige folkesygdomme. For eksempel, at demens kun rammer gamle mennesker, eller at det kun handler om at miste hukommelsen. Alle myterne er med til at gøre livet sværere for mennesker med demens og deres pårørende, forklarer Nis Peter Nissen,som er direktør i Alzheimerforeningen, der står bag demensvenner-projektet.
På landsplan er der 115.000 demensvenner, men Alzheimerforeningen har en ambition om at uddanne 500.000, så der er én demensven for hvert menneske, der er lider af sygdommen eller er pårørende.
Artiklen er en del af temaet Samfund.