23948sdkhjf

Esbern Snare patruljerer nu i dansk nærområde

Fregatten ’Esbern Snare’ blev i februar kaldt hjem fra antipirateriopgaver i Guineabugten for dels at indgå som en del af NATOs skærpede beredskab og dels bidrage til at skabe sikkerhed i dansk nærområde. Den opgave er fregatten nu godt i gang med

I forbindelse med patrulje i danske farvande har fregatten ’Esbern Snare’ gennemført en boardingøvelse med Mærsks Triple-E containerskib ’Marseille Mærsk’, som var på vej til Gdansk i Polen.

Det skriver Forsvaret på dets nyhedsside på nettet.

Fregatten har sit eget boardinghold ombord, som består af et antal besætningsmedlemmer, der har fået en særlig uddannelse, som gør dem i stand til at gennemføre boardingoperationer. En boarding gennemføres typisk, hvis der opstår behov for at inspicere last, mandskab eller papirer på et handelsskib, som følge af rutinekontrol eller som af en eller anden grund er under mistanke. 

Læs også: Fregatten Esbern Snare trækkes straks hjem til Ukraine-krise

I dette tilfælde var der dog ikke tale om et skib under mistanke, men derimod et skib fra den store danske handelsflåde, som velvilligt stillede sig til rådighed for en øvelse.

Hilste på ombord

Fregatten ’Esbern Snare’ patruljerede tidligere på året i Guineabugten, men blev kaldt hjem for at indgå i et skærpet NATO-beredskab og samt afløse fregatten ’Niels Juel’ med opgaveløsningen i dansk nærområde. Nu sejler ’Esbern Snare’ på syv dages beredskab til NATOs reaktionsstyrke.

- Søværnets skibe skal kunne gennemføre kontrol og inspektion af handelsskibe i en række forskellige operationstyper. Dette fik fregatten ’Esbern Snare’ muligheden for at træne under patrulje i de danske farvande. Det viser Søværnets forskellige evner til at kontrollere de danske farvande og skibe i området, siger chefen for fregatten ’Esbern Snare’, kommandørkaptajn Paw Møller.

I forbindelse med øvelsen fik fregattens boardinghold også lejlighed til at hilse på de danske søfolk ombord på ’Marseille Mærsk’. Den danske handelsflåde hører til blandt de største i verden og det er skibe og besætninger, der bidrager til, at vi i Danmark kan få varer fra hele verden.

Øvelsen markerede derfor også et møde mellem Søværnet, der sikrer Danmarks interesser fra havet og den danske handelsflåde, der netop udgør en væsentlig del af de danske interesser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078