23948sdkhjf

Hvem skal ombygge Det Kongelige Teaters stærekasse?

Stærekassen ved Kongens Nytorv, en af Det kongelige Teaters tidligere scener, skal omdannes til et oplevelsesunivers for børn og familier, hvor Det Kongelige Teater vil introducere de klassiske kunstarter gennem leg og læring. 

Realdania støtter projektet, og Slots- og Kulturstyrelsen står for ombygningen under hensyntagen til bygningens fredningsmæssige værdier.

Slots- og Kulturstyrelsen udbyder nu totalrådgivning på byggeprojektet, mere præcist ombygning og indretning af Stærekassen, så de fysiske rammer bedst muligt understøtter den nye anvendelse.

Totalrådgiveren vil i høj grad skulle tænke innovativt og finde alternative løsninger i et design, der kan godkendes af fredningsmyndighederne og leve op til bygningsreglementets krav.

Totalrådgivningen vil strække sig frem til 2025. 

Fælles løsning for Statsradiofonien og Det Kongelige Teater

Stærekassen er tegnet af arkitekt Holger Jacobsen. Oprindeligt blev Stærekassen bygget som en fælles løsning for Statsradiofonien og Det Kongelige Teater, der begge havde pladsproblemer. Byggeriet blev påbegyndt i 1929, og Stærekassen blev officielt indviet den 28. august 1931.

Statsradiofonien flyttede i 1945 ind i Radiohuset på Rosenørns Allé, hvorefter Det Kongelige Teater stod alene med bygningen.

I 2008 blev et nyt skuespilhus indviet, og teatret forlod dermed også Stærekassen. Slots- og Kulturstyrelsen har siden lejet bygningen ud, og Den Kongelige Livgardes Musikkorps har nu til huse i bygningen, som bruges til øvelokaler og koncerter.

  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08