- Danskerne kender kun den halve sandhed om fuldkorn
Selv om danskerne er verdensmestre i at spise fuldkorn, ved mange stadigvæk ikke, hvad fuldkorn betyder.
Det konstaterer Fuldkornspartnerskabet i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at kun 47 procent ved, at fuldkorn betyder, at hele kornet er med - også skaldelene.
Tallet fremgår af en Megafon-undersøgelse foretaget for Fuldkornspartnerskabet. Undersøgelsen viser også, at når det kommer til danskernes viden om, hvilke kornsorter der kan være fuldkorn, er der stadig mange, der ikke ved, at rug, byg, hvede og havre er fuldkorn.
- Rugbrød og havregryn er helt klart danskernes primære kilder til fuldkorn, og tallene fra Megafon-undersøgelsen viser, at vi skal hejse flaget for, at det lyse sandwichbrød, krydderbollerne og burgerbollerne også kan være fuldkorn, siger Rikke Iben Neess, der er kampagneleder hos Fuldkornspartnerskabet.
Danskernes viden om fuldkorn
Mange danskere ved ikke, hvilke kornsorter der kan være fuldkorn:
56 procent ved, at rug kan være fuldkorn
41 procent ved, at havre kan være fuldkorn
40 procent ved, at byg kan være fuldkorn
35 procent ved, at hvede kan være fuldkorn
23 procent ved, at lyst brød kan være fuldkorn
21 procent ved, at fuldkorn kan være fintformalet mel.
Megafon/Fuldkornspartnerskabet