Flere personer med handicap er kommet i beskæftigelse
Der er kommet markant flere personer med et handicap ind på arbejdsmarkedet.
Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.
Fra 2020 til 2021 er andelen af beskæftigede blandt personer med handicap steget fra 55,3 pct. til 60,8 pct. I 2008 var andelen 51,4 pct.
Op mod 80 pct. af de beskæftigede med handicap har et ordinært job.
Rapporten viser også, at andelen af beskæftigede personer med et handicap er steget mere end andelen for personer uden et handicap. Ifølge rapporten et der tale om det mindste beskæftigelsesgab siden 2008.
Næsten hver fjerde i befolkningen i alderen 16-64 år angiver i 2021, at de har et handicap.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:
- Det er fantastisk at se, at langt flere personer med handicap har fået foden inden for på det danske arbejdsmarked. Flere både kan og vil være en del af arbejdsfælleskabet. Det er godt for den enkelte, og det er godt for samfundet, udtaler han i pressemeddelelsen.
Bør bruge chancen nu
Ifølge ministeren vidner det om et rummeligt arbejdsmarked.
- Beskæftigelsen er rekordhøj i disse år, og det er glædeligt, at det i høj grad også er kommet personer med handicap til gavn. Det viser også noget om rummeligheden på vores arbejdsmarked, og vi kan godt være stolte, når det lykkes flere på kanten af arbejdsmarkedet at komme i beskæftigelse, siger han i pressemeddelelsen.
Peter Hummelgaard er dog ikke tilfreds med det:
- Men der er fortsat mere at tage fat på. Der er flere personer med handicap, som gerne vil bidrage. De skal have chancen nu. Vi skal udnytte de gode tider med et brandvarmt arbejdsmarked og mangel på hænder, lyder det i pressemeddelelsen.
Artiklen er en del af temaet Politik.