Venstre vil sætte Lynetteholm på pause
Først truede SF med at trække støtten til Lynetteholm, hvis ikke der nedsættes en ekspertgruppe og laves supplerende miljøvurdering, så meldte Venstres hovedstadsordfører, Anne Rasmussen, sig som direkte modstander af projektet.
Ideen om Lynetteholm er ellers født af blandt andre daværende Venstre-statsminister Lars Løkke Rasmussen, og partiets holdning har indtil nu været, at byggeriet skal fortsætte som planlagt. Men nu – midt under valgkampen – tilslutter partiet sig angiveligt SF’s trussel om at trække i håndbremsen.
Det skriver Byrummonitor.
Venstres boligordfører, Heidi Bank, siger, at partiet mener, at projektet skal sættes på pause.
- Vi er nødt til at komme grundigere ned i det her og være sikre på, at det bliver godt. Så: en pause lige nu, men det er ikke det samme, som at vi ikke gerne vil videre med projektet; det vil vi grundlæggende gerne, siger hun til Byrummonitor.
Adspurgt, om Heidi Banks melding alene er hendes egen holdning eller hele partiets, svarer boligordføreren:
- Den ligger inden for skiven af partiets holdning, omend jeg udtaler mig som Venstres boligordfører og ikke transportordfører, miljøordfører eller politisk ordfører – Lynetteholm dækker jo en række ressortområder. Hovedlinjen er, at vi går ind for Lynetteholm forudsat miljø, klima og så videre. Derfor også godt med grundige, yderligere undersøgelser og afklaring.
Byggeriet af den københavnske kæmpebydel i Øresund har de seneste år været udsat for stigende kritik, og nye undersøgelser har vist, at blot de indledende faser af byggeriet har udgjort større skade på havmiljøet end først antaget. Blandt andet derfor er der behov for afklaring af fordele versus ulemper, mener Heidi Bank.
- Når vi planlægger så store projekter for vores land, og der først er opfyldt havareal og bygget boliger, bliver det ikke bare lavet om. Vi skal være sikre på, at fordelene overstiger ulemperne, altså prøve at finde en afvejning. Vi skal have afklaret, om hele projektet hænger sammen, og det skal jo gerne ende med at være et plus for København og ikke et minus. Det vil måske løse nogle klimaudfordringer, men det skulle helst ikke være sådan, at der sker uoprettelige miljøskader, siger hun.
Spørgsmål: Når du taler om miljøudfordringer, er der så noget bestemt, du tænker på?
- Der er mange ting, men klapning er det, jeg hører allerflest være bekymret over. Men også konsekvenserne for dem, der bor i København i de mange år, projektet står på – det er jo ikke lige overstået på kort tid, svarer Heidi Bank.
Artiklen er en del af temaet Politik.