Midtvejsvalg har dansk betydning: Danske virksomheder skaber 150.000 job i USA
Flere og flere amerikanere kan takke danske virksomheder for deres job. Det viser en opdateret opgørelse over danske virksomheders jobskabelse i USA, som er udarbejdet i samarbejde mellem Dansk Industri (DI) og Udenrigsministeriet.
Det skriver Dansk Industri.
Af opgørelsen fremgår det, at eksport til Danmark og danske virksomheders aktiviteter i USA i dag skaber 149.300 job i USA, hvilket er cirka 27.000 flere end i 2019, hvor opgørelsen sidst blev foretaget.
Direktør for DI i USA, Louis Funder, mener, at tallene er vigtige at få frem i en tid, hvor der i USA er mere og mere fokus på lokal jobskabelse.
- Tallene her er jo et tydeligt bevis for, at danske virksomheder bidrager markant til mange lokalsamfund i USA. De skaber arbejdspladser både direkte og indirekte og er med til at holde gang i hjulene, siger han til erhvervsmediet DI Business.
Louis Funder påpeger, at der under valgkampen til midtvejsvalget, som afgøres tirsdag, er blevet snakket meget om behovet for, at udenlandske virksomheder ikke blot har indtjening i USA, men også bidrager til at skabe job og lokal vækst.
- America First er kommet for at blive. Derfor bliver det også mere og mere vigtigt at kunne dokumentere danske virksomheders positive bidrag til amerikansk økonomi, siger han.
Politik spiller ind
I Texas er danske virksomheder samt den amerikanske eksport til Danmark med til at holde hånden under næsten 14.000 job. Omvendt er der kun 283 personer i Maine, nord for New York, der kan takke relationen til Danmark for deres løncheck.
Ifølge Louis Funder spiller det særligt ind, hvad der politisk satses på i staterne i forhold til, hvor mange danske jobs der er. Netop derfor er midtvejsvalget, ifølge Louis Funder, hvor der vælges guvernør og repræsentanter til Kongressen, også af betydning for danske virksomheder.
- Tag Texas som eksempel. Her satses der massivt på tiltrækning af virksomheder, og staten forsøger at skabe nogle gunstige vilkår på for eksempel. skattesiden. Derudover satser Texas også på vedvarende energi og vandteknologi, og det er et af de områder, hvor danske virksomheder står meget stærkt og er med til at skabe job. Fra dansk side må vi derfor også håbe, at der kommer endnu mere fokus på de danske styrkepositioner som følge af midtvejsvalget, siger Louis Funder.
Han fremhæver, udover den grønne omstilling, også sundhed, bioteknologi, miljø, forsvar og shipping som eksempler på områder, hvor danske virksomheder står stærkt i USA, siger han til DI Business.
Artiklen er en del af temaet Samfund.