Vestforbrænding udsender tredelt udbud til 2,5 milliarder
Efter en stor arbejdsindsats og vellykket markedsdialog har Vestforbrænding nu sendt de første tre totalentrepriser under den storstilede udvidelse af grøn fjernvarmeforsyning frem mod 2030, meget passende navngivet Varmeplan 2030, i udbud.
Udbuddet omfatter fjernvarme-arbejder i Ballerup, Herlev, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk, Furesø, Frederikssund og Egedal og giver samlet cirka 16.000 husstande mulighed for - i denne første etape - at udfase deres olie- eller gasfyr og få fjernvarme.
– Bag udbuddet ligger en kæmpe indsats, og nu er næste skridt at forhandle tre totalentrepriser på plads og komme i gang med arbejdet. Vestforbrænding ønsker at tilslutte kunder hurtigst muligt til fjernvarmenettet, og vi har derfor arbejdet hårdt på at få sendt et stærkt udbud afsted, der matcher opgavens omfang, fortæller direktør i Vestforbrænding, Steen Neuchs Vedel.
Udbud til 2,5 milliarder
Samlet anslås entreprisesummen på denne første etape at løbe op i 2,5 mia. kr., fremgår det af platformen til overvågning af byggeprojekter og udbud, Projektagenten.
Dermed udgør udbuddet under halvdelen af den samlede investering på 6,1 mia. kr. under Vestforbrændings Varmeplan 2030, som skal få 30.000 nye kunder til at tilslutte sig fjernvarmenettet. Projektet bliver dermed et af de største projekter i forsyningsselskabets over 50-årige historie.
Første etape af den store varmeplan udbydes som skrevet i tre totalentrepriser og omfatter projektering og udførelse af hovedledninger, distributionsledninger, stikledninger og kundeinstallationer hos cirka 16.000 kunder, som er opdelt i energidistrikter i de seks kommuner.
Første etape i Vestforbrændings Varmeplan 2030
Vestforbrænding investerer samlet 6,1 mia. kr. i Varmeplan 2030, en storstilet udvidelse af grøn fjernvarmeforsyning, som skal gøre det muligt at konvertere fra gasfyr til grøn og klimavenlig fjernvarme svarende til godt 39.000 husstandes årsforbrug. Det gør projektet til et af de største projekter i forsyningsselskabets over 50-årige historie
Første etape dækker anslået 16.000 husstanden, løber op i anslået 2,5 mia. kr. og er fordelt på tre totalentrepriser:
- Totalentreprise 1, Ballerup og Herlev kommuner (cirka 5900 kunder).
- Totalentreprise 2, Lyngby-Taarbæk og Gladsaxe kommuner (cirka 6100 kunder)
- Totalentreprise 3, Furesø, Egedal og Frederikssund kommuner. (cirka 3360 kunder)
Kilde: Projektagenten.dk og Vestforbrænding
Egedal Forsyning varetager selv konverteringerne i Egedal Kommune.
Derudover skal der etableres en hovedledning mellem Måløv Spidslastcentral i Ballerup Kommune via Egedal og frem til fremtidig energicentral i Frederikssund.