23948sdkhjf

Hvad er vigtigt for dig, som overvejer at købe en bolig med din kæreste

Inden du underskriver den skriftlige aftale, som indgås mellem sælger og køber i forbindelse med huskøb, er det vigtigt, at du tænker dig om.

Dette indhold er sponsoreret

Aftalen, også kaldet en købsaftale, kan du læse mere om her - Købsaftale hus. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad købsaftalen indeholder, så du ikke skriver under på noget, som du ikke kan stå inde for. Kort og godt indeholder købsaftalen alle de vilkår og betingelser, som handlen laves under, og den underskrives af både sælger og køber. Hvis du er køberen, og du er i gang med at købe en bolig sammen med en partner, vil i begge skulle underskrive købsaftalen. Hvis hensigten er, at i begge to skal eje jeres nye bolig, vil der ligeledes være andre ting, som i skal være opmærksomme på - særligt hvis i er ugifte. Det er her, at en samejeoverenskomst kommer ind i billedet. 

Hvad er en samejeoverenskomst? 

En samejeoverenskomst er betegnelsen for den aftale, som indgås mellem to eller flere parter, der er gået sammen om at eje noget. Det vil oftest være i forbindelse med køb af hus, lejlighed eller sommerhus. Parterne kan både være familiemedlemmer, venner, forretningspartnere eller et par, som bor sammen men ikke er gift. Overenskomsten indeholder aftaler omkring boligen, økonomi samt hvad der skal ske, hvis en af parterne, af den ene eller anden grund, ikke længere skal være med til at eje ejendommen. I kan finde guides, hvor i sammen kan udfylde dokumentet, således at overenskomsten er noget i begge to kan stå inde for.  Dokumentet er en god idé, så der ikke opstår konflikter, tvivl eller diskussion, som der, ofte unødvendigt, kan opstå, når man ejer noget sammen.  

Et eksempel 

Du kan prøve at forestille dig, at du og en kæreste ønsker at købe et hus sammen. Din kæreste har ikke særlig mange penge, han kan kaste i projektet, men du har en stor opsparing, fordi du tidligere har ejet en lejlighed, som du har solgt med god fortjeneste. I har forelsket jer i et hus, som skal have den helt store renovering. I aftaler at købe huset sammen og deles om udgifterne ved dette, og så bruger i hele din opsparing på at renovere huset efterfølgende. Du har altså brugt 900.000 kr. på at gøre jeres fælles hus i stand. Efter få år finder i ud af, at det ikke skal være jer to alligevel. Han vil gerne flytte, og du har også råd til at købe ham ud af huset. Men hvad skal du betale for at købe ham ud af huset? Du har jo lagt flere af dine penge i huset, end han har. Det kan hurtigt ende i en konflikt. Med en samejeoverenskomst undgår i dette, da aftalen omkring økonomien allerede er indgået, inden det blev aktuelt. Det er ofte lettere at blive enige, inden i står i situationen. 

Send til en kollega

0.015