23948sdkhjf

Træt af karsprængning?

Karsprængninger er noget, de fleste af os kender til. Nogle får dem i små røde linje, som er mindre markante og andre får karsprængninger, der er mere tydelige både i størrelse og farve. Hvis ikke det er dig selv, så kender du sikkert en, der har karsprængninger i ansigtet eller på benene – som er de mest typiske steder. Nogle lever fint med det og andre har sværere ved det.

Sommetider oplever nogle gener i en sådan grad, at det påvirker deres liv negativt, hvad end det er mentalt eller socialt. Men heldigvis findes der forskellige behandlinger, som kan reducere karsprængninger, og vi vil komme ind på dem i denne artikel.

3 typer af behandlinger mod karsprængninger

IPL-behandling

IPL står for Intense Pulsed Light og er en teknologi, der foregår via lysenergibølger. IPL påvirker blodkarrene via varmen fra lyset. Det betyder, at når lyset fra IPL-laseren rammer de ødelagte blodkar, så lukker de sig sammen og forsvinder. Hvor mange behandlinger du skal have, for den fulde effekt, kan variere, da det kommer an på, hvor mange karsprængninger du har og hvor tydelige de er. Der kan være flere grunde til, at vi får karsprængninger i vores ansigt. Sommetider er det pga. sygdomme, men oftest er det noget, der opstår med alderen. Dagligt er vores ansigt udsat for vind, vejr og sollys, og det sætter sine spor med tiden – i form af rødme i huden og karsprængninger omkring næse og kinder.

YAG-laser

YAG-laser  er en behandling, der bruges til de store karsprængninger i ansigtet eller de lidt lidt mindre på benene. Til netop disse typer karsprængninger er YAG-laser den eneste behandling, der kan gå ind og påvirke de små kar, som har forvildet sig på afveje. Behandlingen foregår ved, at lyset fra YAG-laseren optages i dit blod, som får karsprængningerne til at lukke sig, så de ikke længere er tydelige.

Mikrosklerosering

Mikrosklerosering er den tredje type behandling, som oftest bliver brugt, når det kommer til behandling af karsprængninger. Denne type behandling bruges til de større kar på benene, som oftest ses i blålilla nuancer. Der kan være flere grunde til, at du får karsprængninger på benene. Mange er disponeret for det og får dem derfor med alderen og sommetider efter graviditeter. Behandlingen foregår ved, at der bliver sprøjtet en vævsirriterende væske ind i karsprængningerne. Det bliver gjort med en lille nål, der injicere væsken ind i karsprængninger. Det har den effekt, at dine karsprængninger trækker sig sammen og lukkes i og dermed forsvinder de permanent.

Send til en kollega

0.015