23948sdkhjf

Nyt branchefællesskab i DI samler hele byggeriet

DI Byggeri er navnet på et nyt branchefællesskab, som 1. september ser dagens lys med den erklærede målsætning at samle hele byggeriet i Danmark.

Planerne om at sammenlægge henholdsvis DI Dansk Byggeri og DI Byg har været undervejs længe, men beslutningen blev formelt truffet tirsdag på generalforsamlingerne i de to branchefællesskaber.

Ambitionen med sammenlægningen er ifølge en pressemeddelelse fra DI at samle hele byggeriets værdikæde – lige fra internationale producenter til den udførende SMV-virksomhed – i en stærk samlet organisation, der repræsenterer 6.707 medlemmer og 119.976 medarbejdere.

Målet er at gøre DI Byggeri til den absolut førende og samlende repræsentant for en ansvarlig, produktiv og bæredygtig bygge- og anlægsbranche.

Brede løsninger

Claus Bering, der netop er blevet valgt som formand for det nye branchefælleskab ved et konstituerende bestyrelsesmøde, er meget glad for udfaldet af dagens to generalforsamlinger.

- Vores ambition er at samle hele byggeriets værdikæde i et samlet og styrket fællesskab. En sammenlægning mellem DI Dansk Byggeri og DI Byg er derfor en helt naturlig forlængelse af sammenlægningen mellem DI og Dansk Byggeri fra sidste år, siger Claus Bering i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Ved at stå samlet kan vi bedre finde brede løsninger på branchens fælles udfordringer, herunder bæredygtighed, digitalisering og produktivitet.

Siden 1. september 2020 har der i Dansk Industri været to branchefællesskaber, der repræsenterer bygge- og anlægsbranchen.

Værdikæden bliver samlet

Ole Sander, næstformand for DI Byggeri, peger på, at de fleste virksomheder i branchen står med fælles udfordringer. 

- Det drejer sig om grøn omstilling, nye teknologier og samarbejdsformer på tværs af værdikæden. Ved at slå kræfterne sammen kan vi skabe bedre løsninger og rammer til gavn for alle aktører i branchen, siger Ole Sander.

Derudover vil det ifølge ham også blive nemmere at få adgang til politikernes ører, når byggeriet taler med fælles stemme. 

- Kort sagt giver sammenlægningen os en stærkere platform til at varetage vores fælles udfordringer, siger næstformanden.

Forenkling og samling

Anders Søndergaard Larsen, medlemsdirektør i DI, fremhæver, at DI Byggeri repræsenterer en forenkling og samling af kræfterne i DI.

- Det vil komme til stor gavn for såvel medlemmerne som i forhold til en række vigtige samfundsdagsordner. Byggebranchen er meget vigtig for både dansk økonomi, for arbejdspladser og for udviklingen af Danmark. Derfor er det glædeligt at virksomheder på tværs af branchen nu kan tale med en samlet og endnu stærkere stemme, siger han.

Ny branchedirektør

Sammenlægningen af de to branchefællesskaber sker allerede fra den 1. september, hvor branchefællesskabet DI Byggeri vil være en realitet.

Efter sammenlægningen skal der ansættes en ny branchedirektør, som fremadrettet skal være ansvarlig for den erhvervspolitiske interessevaretagelse i DI Byggeri.

Peter Stenholm - som har været direktør og øverste chef for DI Dansk Byggeri siden Dansk Byggeri blev sammenlagt med Dansk Industri for et år siden - bliver dermed ikke øverste chef for det nye branchefællesskab.

I stedet bliver han ansvarlig for servicedelen af det nye branchefællesskab. Peter Stenholm vil ligeledes være konstitueret direktør for politikdelen, indtil der er fundet en ny direktør. 

- Peter Stenholm og den nye branchedirektør forventes at få et tæt parløb om såvel erhvervspolitiske dagsordener med afsæt i medlemmernes behov samt tillige omkring kommunikation og synlighed, skriver DI Dansk Byggeri på sin hjemmeside.

Elly Kjems Hove, som hidtil har været branchedirektør i DI Byg, bliver souschef i den politiske del af branchefællesskabet.

DI Byggeris bestyrelse:

  • Claus Bering, adm. direktør, CRH Concrete, formand
  • Christian Dahl Pedersen, murermester, Murermester J. Ole Pedersen A/S, næstformand
  • Ole Sander, adm. direktør, Norisol A/S, næstformand
  • Britta Korre Stenholt, CEO, STARK Danmark
  • Henrik Holm, adm. direktør, Granly Tømrer- & Snedkerforretning A/S  
  • Henrik Mielke, adm. direktør, Enemærke & Petersen 
  • Henrik Frank Nielsen, Senior Vice President, Rockwool A/S
  • Jesper Kristian Jacobsen, adm. direktør, Per Aarsleff A/S
  • Mads Raaschou, snedkermester, Raaschou Inventarsnedkeri A/S
  • Martin Skou Heidemann, tømrermester, Skou Gruppen A/S
  • Michael Lundgaard Thomsen, Managing Director, Aalborg Portland A/S
  • Morten Knudsen, direktør, MP Construction A/S
  • Palle Bjerre Rasmussen, CEO, NCC Danmark A/S
  • Peer Leth, adm. direktør, Troldtekt A/S
  • Søren Leerskov Rasmussen, adm. direktør, Bo Michelsen A/S

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109