23948sdkhjf

Se billederne: Badehætte og havnevand til fremtiden badegæster

Københavnerne og byens gæster er kommet en milepæl nærmere svømmeoplevelser ud over det sædvanlige. Det kommende vandkulturhus på Papirøen i Københavns havn, som er tegnet af japanske Kengo Kuma & Associates, er officielt gået i byggefasen. 

Det skriver Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen i en pressemeddelelse.

Mærkedagen blev markeret med en grundstensnedlæggelse tirsdag den 26. april, hvor der blev nedsat en tidskapsel med forskellige tidstypiske genstande, der blandt andet er udvalgt af bygherre, de forskellige bidragsydere og arkitekten bag vand-kulturhuset. I tidskapslen vil fremtidens københavnere kunne finde en badehætte, en defekt iPhone, et brev til københavnerne og en flaske med rent badevand fra Københavns havn. 

Teamet bag Vand-kulturhuset:

Bygherre: Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen

Bidragsydere: Nordea-fonden og Københavns Kommune

Bygherrerådgiver: Cowi

Totalentreprenør: MT Højgaard Danmark

Totalrådgiver: Kengo Kuma & Associates

Underrådgivere: Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma , Jesper Kongshaug, KI Rådgivende Ingeniører, Cowi A/S Building East

Frem mod 2025 bliver vand-kulturhuset på Papirøen til virkelighed med MT Højgaard som totalentreprenør.  

På dagen var der taler fra overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S), kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (B), direktør i Nordea-fonden Henrik Lehmann Andersen, arkitekt Yuki Ikeguchi samt Erik Jæger, bestyrelsesformand for bygherre Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen.

Med en arkitektur, der ikke er set tidligere i København, vil vand-kulturhuset have fokus på både indendørs og udendørs vandaktiviteter i Københavns havn og derudover tilbyde trænings- og mødefaciliteter. Formålet med det 5.000 kvm store vand-kulturhus er at skabe et folkeligt samlingssted til hovedsteden, der vil huse alt fra foreningsliv og folkeskoler til vinterbadere og turister. 

Selve byggeriet består af teglstubbe, der ’svæver’ på en let konstruktion af glas. En af hovedattraktionerne er et udendørs bassin mellem byggeriets tagflader, som med dets opvarmede vand vil byde på en helt særlig badeoplevelse med mulighed for kig ud over havnen. Udendørs etableres der et havnebad med bademuligheder for børn og voksne. I husets foreningstårn indrettes mødelokaler samt større forsamlingslokale og træningslokale.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094